Geen Xlens bij dyslexie!

Xlens voor dyslexie? Nee!

Al jaren wordt er door commerciƫle bedrijven misbruik gemaakt van ouders die het beste voor hun kind willen als hun kind ernstige lees- en of spellingproblemen heeft (dyslexie). Een bedrijf als Xlens maakt misleidende reclame voor een dure bril van 600 euro door aan te geven dat een dyslect direct beter leest als hij deze bril draagt. Zij zijn hiervoor al twee keer op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie (RCC). De laatste keer was nog in januari jl. Hier leest u het bericht hierover.

In het programma Kassa gisteravond werd wederom door bekende wetenschappers op het gebied van dyslexie, te weten Chris Struiksma en Ben Maassen, goed wetenschappelijk onderbouwd weerlegd dat de Xlens zou kunnen werken bij dyslexie.

Dyslexie is en blijft een ernstig taalprobleem. Het is geen visueel probleem! Het ligt niet aan de ogen. Dit leggen de wetenschappers wederom goed uit in het programma. De uitzending van Kassa kunt u hier bekijken.

Op de website van Tom Braams is een goede pagina die precies vertelt dat de speciale prisma- en xlensbrillen vallen onder de zogeheten dwaalwegen als het gaat om de juiste behandeling van dyslexie.